Go to main content.

Social påverkan och hållbarhet

A doctor speaks with a mother and child

Alcon strävar efter att förbättra liv, stärka samhällen och skapa långsiktigt värde genom att förnya produkter som förbättrar synen. Vår strategi inleds med vårt åtagande att göra det möjligt för samhällen att få tillgång till viktiga ögonvårdstjänster så att alla kan se briljant. Den är inriktad på tre områden - Brilliant Lives, Brilliant Innovation och Brilliant Planet - och inkluderar mål för social och miljömässig påverkan för att hålla oss ansvariga och mäta framsteg.

A smiling man with a young girl on his shoulders, holding hands, with a brilliant sun and a bright blue sky behind them

Brilliant
Lives

Alcon arbetar för en värld där behandlingsbara och förebyggbara tillstånd som påverkar ögonhälsan får den uppmärksamhet de behöver. Mer än 1,1 miljarder människor lever med okorrigerad synnedsättning - 90 % av dem bor i låg- och medelinkomstländer.1 Alcon hjälper våra partners att ge samhällen tillgång till viktiga ögonvårdstjänster så att alla kan se briljant oavsett geografi, kön, ålder eller socioekonomisk status.

A young woman researcher in the lab, smiling at the camera.

Brilliant
Innovation

Vår mångsidiga talang och kultur av ständiga förbättringar driver Alcons innovation, vilket resulterar i förstklassiga produkter som förändrar liv och är mer hållbara, ökar effektiviteten och förbättrar patientsäkerheten. Genom innovation, starka ekonomiska värdeförslag och engagemang med beslutsfattare inom sjukvården strävar vi efter att ge alla patienter och konsumenter den högkvalitativa ögonvård de förtjänar.

A man under some solar panels in a blue Alcon shirt, taking notes.

Brilliant
Planet

Alcon bryr sig om vår planet och hjälper till att skapa en mer hållbar värld så att alla kan leva briljant. Eftersom vi tillverkar cirka 90 % av våra produkter internt kan vi hantera vår miljöpåverkan genom effektivitet och optimering för att minska utsläpp, vatten, avfall och kemikalier. Vår globala strategi för miljömässig hållbarhet fokuserar på fyra prioriterade områden: hållbara produkter och tjänster, energieffektivitet och minskning av växthusgaser, minskning av verksamhetsavfall och vattenförvaltning.

Mål för social påverkan och hållbarhet

Mål för social påverkan

År 2025 kommer Alcons filantropiska stöd och utbildningsprogram att bidra till att förbättra synen för 5 miljoner människor som lider av obehandlad grå starr i låg- och medelinkomstländer, inklusive 1 miljon som anses vara gråstarrsblinda

År 2025 kommer kommer Alcons medarbetare att bidra till att förbättra synen och främja akademiska framgångar genom att genomföra 150 000 synundersökningar för barn och säkerställa omfattande vård för dem som behöver det

Mål för miljöpåverkan

Senast 2030 ska ska Alcon bli koldioxidneutralt i hela den globala verksamheten (Scope 1- och Scope 2-utsläpp)

Senast 2030 ska Alcon avleda 100 % av det icke-farliga avfall som genereras vid tillverkningsanläggningar och distributionscentraler från deponi

Företagets sociala ansvar

Läs mer om vårt arbete med socialt ansvar.

Utmärkelser

Certifierad Great Place to Work - Great Place to Work Institute (USA, Irland, Singapore, Filippinerna, Thailand, Malaysia, Australien och Nya Zeeland)

Top Employer - Top Employers Institute (Brasilien, Frankrike, Polen, Spanien, Schweiz, Tyskland och Storbritannien )

Bästa arbetsplatsen i Texas - Fortune

Bästa arbetsplatsen för HBTQ+ - Human Rights Campaign Corporate Equality Index

Bästa företag för sponsring - DiversityInc

Läs mer om våra erkännanden på Karriärmöjligheter.

Referenser

1 IAPB, Vision Atlas - Internationella byrån för förebyggande av blindhet (iapb.org)